Limburg

Van de Limburgers wordt gezegd dat ze een bourgondische levensstijl hebben. Genieten en goed en lekker eten en drinken maken hier onderdeel van uit. Jong Leren Eten Limburg heeft de intentie om Limburgse partijen die met gezonde en duurzame voeding bezig zijn (bv. JOGG, IKL, Kerngezond, NME’s, Boerderij-educatie, GGD’s) met elkaar te verbinden. Zodat jongeren duurzame en verantwoordelijke keuze kunnen maken. De provincie Limburg telt 1,11 miljoen inwoners met 233.000 jongeren tussen 0-18 jaar. Er zijn ± 418 basisscholen en 88 VO scholen en rond de 890 kinderopvang locaties. Er zijn 33 gemeenten waarvan 24 JOGG gemeenten.

Workshop
Jong Leren Eten (JLE) Limburg heeft een inspiratie workshop ontwikkeld over hoe je op een eenvoudige manier eten kunt laten groeien. Voelen, ruiken en proeven staan daarbij centraal. Deze bijeenkomst duurt ongeveer twee uur en vindt plaats op een eigen locatie. Klik hier voor meer informatie over de workshop. Lees hier ervaringen over de workshop >>

Voedseleducatie aanbod in Limburg
In Limburg zijn er veel aanbieders met een ruim aanbod aan activiteiten, handige tips en inspirerende voorbeelden.
Neem hier een kijkje en lees wat de aanbieders kunnen betekenen. De aanbieders zijn te herkennen aan de icoontjes:

appel groen Moestuinieren
apple oranje Gastlessen,excursies,kookworkshops
blauwe appel Begeleiding voor docenten en professionals

 

Samenwerking met KERNgezondTV.
Jong Leren Eten Limburg werkt mee aan KERNgezondTV. Lees meer >>

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Inspiratie

  • De Gezonde Basisschool van de Toekomst

    Het project de Gezonde Basisschool van de Toekomst werkt op vier scholen in oostelijk Zuid-Limburg met ouders en leerlingen aan het ontwikkelen van gezond gedrag.

  • Ons Schooltuintje

    Hoe begin je een moestuin op school? Welke stappen moeten ondernomen worden, hoe betrek je zowel het team, de ouders als de kinderen en wat zijn goede voorbeelden om te gebruiken?

  • Gezonde Kinderopvang

    Stichting Kinderopvang Roerstreek ligt in het Midden-Limburgse Roerdalen en biedt sinds 1990 in 5 kindercentra opvang aan bijna 500 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar.

Nieuws

Makelaars

Jong Leren Eten organisaties

Legenda

Educatieboer
Gezonde school/ Kinderopvang
Kinderboerderij
GGD
JOGG-Gemeente
NME, Educatieve moestuin
Overig