Limburg

Van de Limburgers wordt gezegd dat ze een bourgondische levensstijl hebben. Genieten en goed en lekker eten en drinken maken hier onderdeel van uit. Jong Leren Eten Limburg heeft de intentie om Limburgse partijen die met gezonde en duurzame voeding bezig zijn (bv. JOGG, IKL, Kerngezond, NME’s, Boerderij-educatie, GGD’s) met elkaar te verbinden. Zodat jongeren duurzame en verantwoordelijke keuze kunnen maken.

De provincie Limburg telt 1,11 miljoen inwoners met 233.000 jongeren tussen 0-18 jaar. Er zijn ± 418 basisscholen en 88 VO scholen en rond de 890 kinderopvang locaties. Er zijn 33 gemeenten waarvan 24 JOGG gemeenten.

Samenwerking met KERNgezond.
Jong Leren Eten Limburg werkt mee aan KERNgezondTV. Lees meer >>

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Jong Leren Eten organisaties in uw regio

Makelaars

Inspiratie uit uw regio

Agenda

Er volgt nog een agenda voor deze regio.

Nieuws

  • 6 februari 2019
    Tijdens de Kokkerelli Tour ontdekken kinderen de wondere wereld van voeding! Schoolgroepen kunnen op uitnodiging deelnemen aan een van de negen…
  • 5 februari 2019
    Belevingstuin D'r Moostuin in Berg en Terblijt is een ontmoetingsplek. Hier wordt doormiddel van het telen van groenten, fruit en kruiden, de…