Limburg

Van de Limburgers wordt gezegd dat ze een bourgondische levensstijl hebben. Genieten en goed en lekker eten en drinken maken hier onderdeel van uit. Jong Leren Eten Limburg heeft de intentie om Limburgse partijen die met gezonde en duurzame voeding bezig zijn (bv. JOGG, IKL, Kerngezond, NME’s, Boerderij-educatie, GGD’s) met elkaar te verbinden. Zodat jongeren duurzame en verantwoordelijke keuze kunnen maken.

De provincie Limburg telt 1,11 miljoen inwoners met 233.000 jongeren tussen 0-18 jaar. Er zijn ± 418 basisscholen en 88 VO scholen en rond de 890 kinderopvang locaties. Er zijn 33 gemeenten waarvan 24 JOGG gemeenten.

Impressie van de netwerkbijeenkomst Jong Leren Eten Limburg
18 april was er een geslaagde Jong Leren Eten Limburg netwerkbijeenkomst. Bekijk de bijlage hieronder voor een impressie.

Samenwerking met KERNgezond.
Jong Leren Eten Limburg werkt mee aan KERNgezondTV. Lees meer >>

Lekker naar buiten! met subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Kijk voor meer informatie:
Subsidieregeling Jong Leren Eten

Jong Leren Eten organisaties in uw regio

Makelaars

Inspiratie uit uw regio

Agenda

Er volgt nog een agenda voor deze regio.

Nieuws