Knijn leert van de Soupmasters

Dinsdag, 16 februari 2021

Knijn mocht dit keer op bezoek bij Kindercentrum De Ontdekking in 's-Hertogenbosch waar hij echte Groentjessoep heeft leren maken. Samen met de oudste leerlingen van de school, ook wel de Soepmasters genoemd, mocht hij een verse groentesoep serveren. Deze soep werd gemaakt van ‘geredde’ groente.

Tijdens het uitserveren in de groepen 7 en 8 vertellen de Soupmasters over de ingrediënten van de soep, de herkomst en gezondheidswaarde ervan. Dit leren ze uit de groenteklapper die ze tijdens het opwarmmoment bestuderen. De docenten ontvangen iedere week een ‘menukaart’ met passende lessen van het platform www.smaaklessen.nl. En de ouders hebben meegedaan met een groente-challenge.  

Knijn heeft allerlei leuke uitspraken van kinderen en ouders gehoord zoals: “Dit is de lekkerste soep die ik ooit heb gegeten” en “Mijn kind eet thuis nooit soep maar op school wel”.

Zowel Knijn als de Soupmasters en de andere leerlingen hebben veel geleerd over groenten en over het proeven van nieuwe groenten. Daarnaast heeft hij gezien dat de kinderen zelfverzekerder worden. Ze worden niet alleen voedselvaardiger, maar werken ook aan skills zoals presenteren en samenwerken. Meerdere vliegen in één klap dus!

Knijn is tevreden en met een volle buik weer naar zijn holletje gegaan.

Wil je meer weten over Groentjessoep? Kijk dan hier.

 

Provincie