Knijn legt het eerste educatieve Voedselbosje van Brabant aan!

Dinsdag, 16 februari 2021

Afgelopen november ging Knijn op bezoek bij Kindercentrum de Vlinder in Geldrop om iets helemaal nieuws te beleven. Samen met de leerlingen van groep 7 en met hulp van IVN Natuureducatie en hovenier Dolmans Landscaping, mocht hij het allereerste Voedselbosje in Brabant aanleggen!

De dag begon met de introductie les ‘Een bos om van te eten’. In de klas leerden de kinderen van de leerlingenraad en groep 7 wat zo’n eigenlijk voedselbosje is en welke planten je kunt eten. Daarnaast konden ze zelf proeven: van amandelen en bramen tot rozenbotteljam, er is zo veel te vinden in een voedselbosje! Ook gingen de kinderen aan de gang met een kwartetspel, waarbij spelenderwijs de verschillende plantensoorten en hun eetbare onderdelen aan bod komen.

Na deze leerzame les was het tijd om naar buiten te gaan. De leerlingen gaan in groepjes aan de slag om de bomen, struiken en kruiden uit het voedselbos aan te planten. Daarnaast schreven ze de naambordjes – wel handig om alle 22 soorten straks nog te herkennen – en was er voor de ontspanning een kampvuur waar appeltjes geroosterd werden.

De leerlingen hebben veel geleerd. Zo weten ze een aantal soorten te benoemen en hebben geleerd dat een voedselbosje heel goed is voor de biodiversiteit en wateropvang op het schoolplein. En niet te vergeten: ze hebben geleerd dat hun voedsel alleen van de akker af hoeft te komen! Twee leerlingen, Kadir en Wyatt, maakten een leuke vlog over deze dag!

Knijn vindt dat alle kinderen een Voedselbosje op hun schoolplein zouden moeten krijgen. Wil jij dat ook? Lees dan hier verder.

 

 

Provincie