Kookworkshops met chef-koks voor kinderen buitenschoolse opvang Juultje in Terneuzen

Donderdag, 16 mei 2019

Gezond leren eten kun je het beste zo vroeg mogelijk leren. Vanuit die gedachte is de buitenschoolse opvang Juultje in Terneuzen deze week met kookworkshops gestart. Onder begeleiding van chef-kok Jos Ollebek werden vier kinderen betrokken bij het klaarmaken van een gezonde maaltijd.

Op het menu stond spaghetti van courgette die de kinderen zelf mochten maken. Na het snijden, roeren en uitserveren was het tijd om hun kookkunsten te beoordelen. Dat viel gelukkig goed in de smaak, al waren de kinderen eerst wel wat sceptisch over gezonde voeding, aldus Jos Ollebek. 

Met de workshop willen de initiatiefnemers twee dingen bereiken. Kinderen laten zien hoe het leuk en makkelijk koken is. Daarnaast maken ze kennis met gezonde en verse producten. Het volgende gerecht dat de kinderen mogen gaan maken is een soep. Die workshop wordt niet begeleid door Ollebek, maar door chef-kok Edwin Vinke van de Kromme Watergang. Hier zullen de kinderen ook meer leren over het gebruik van kruiden.

De kookworkshops bij Prokino Juultje zijn onderdeel van YammYammy, een project binnen het rijksprogramma Jong Leren Eten en worden gestimuleerd door Natuur &Zo, Natuur- en milieueducatie Zeeuws-Vlaanderen en de provincie Zeeland.

Provincie