Leuke, gratis activiteiten tijdens Dutch Food Week voor groepen 6, 7 en 8.

Donderdag, 9 september 2021

In de week vóór de herfstvakantie vindt de Dutch Food Week plaats (9 t/m 16 oktober 2021). Dit is voor de Gezonde Scholen een mooie kans om met het thema Voeding aan de slag te gaan. Vanuit JLE Groningen worden er een paar bijzondere klassenactiviteiten aangeboden, waar scholen gratis aan kunnen meedoen! Dit aanbod is specifiek voor leerkrachten van groep 6, 7 en 8.  De activiteiten vinden plaats in samenwerking met de provincie Groningen en ‘De Boer op Noord’.

Wat is de planning en hoe geef je je op?

  1. Activiteit bewegen en koken op de boerderij: de ‘FoodSpelen’. Met diverse spelletjes gaan leerlingen producten verzamelen op de boerderij waarmee ze iets lekkers gaan maken om vervolgens samen op te eten. Tijdens de ‘FoodSpelen’ krijgen alle deelnemers een schort, als aandenken en om thuis te gebruiken. Voor de ‘FoodSpelen’ moet je wel zelf vervoer regelen (op de fiets ernaar toe kan natuurlijk ook).
  2. Activiteit koken met de klas. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk in de klas een maaltijd te bereiden. Hiervoor is een online filmpje gemaakt met instructies van een chef-kok. De bijbehorende ingrediënten worden kosteloos vooraf bij de school afgeleverd. Kies een dag in de week van 11 oktober v.a. dinsdag; de boodschappen komen maandag. Het is verstandig om wat extra toezicht te hebben in de klas. Vraag een paar ouders die een uurtje mee willen helpen.

Doelgroep?

De activiteiten zijn geschikt voor de groepen  6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

 

Aanmelden: FoodSpelen

  1. Meld jouw klas aan voor 14 september 2021 door te mailen naar: irma.janssens@ggd.groningen.nl.
  2. Vermeld in de onderwerpregel van de mail: 'Aanmelding FoodSpelen.' 
  3. LET OP: Er zijn slechts 7 boeren in onze provincie die deze activiteit aanbieden. Per boerderij kan 1 klas meedoen. Wees er dus SNEL bij! 

 

Aanmelden: Kok in de Klas (online)

  1. Meld jouw klas voor 1 oktober aan door te mailen naar: irma.janssens@ggd.groningen.nl
  2. Vermeld in de onderwerp regel: 'Aanmelding Kok in de klas'. 
  3. Geef bij de aanmelding  aan hoeveel klassen je wilt laten meedoen. Per klas krijg je dan een boodschappentas met de benodigde ingrediënten op maandag 11 oktober.
  4. LET OP: Per school kunnen maximaal 2 klassen meedoen met het maken van een gezonde loempia: er is geen kookplaat nodig om deze te bereiden.  Bekijk HIER de Online Smaakles.

Meld je je voor beide activiteiten aan? Dan graag twee mailtjes sturen. 

Provincie