Maand van de Schooltuin: ‘Groene’ Basisschool De Nettelhorst viert dit met een moestuinfeest

Donderdag, 19 mei 2022

Op donderdag 12 mei heeft Daltonschool Nettelhorst uit Lochem een feestelijke bijeenkomst rondom moestuinieren gehouden. Aanleiding voor de middag was een prijs die de school kreeg voor deelname aan de actie ‘Van zaadje tot slaatje’.

Moestuinieren in coronatijd

Al in het najaar 2020 deed de school mee met de actie ‘Van zaadje tot slaatje’.  Juf Petra van Nistelrooij bedacht allerlei creatieve mogelijkheden waarbij leerlingen vanuit huis met moestuinieren aan de slag konden gaan. De kinderen zijn door het jaar heen actief in hun schooltuin. Met maar liefst drie moestuinen, waaronder een pizzatuin kan dat ook niet anders. Aangezien de kinderen tijdens de lockdown niet terecht konden in de schooltuin bedacht juf Petra alternatieven. Zo konden kinderen bijvoorbeeld in zakjes met een watje hun eigen plantjes laten groeien. Als prijs mochten groep 5/6 naar de film De Schooltuin in de bioscoop. Helaas kon dit in verband met corona toen niet doorgaan.

Moestuinfeest
Donderdag 12 mei hebben alle kinderen van de school samen toch nog naar de film gekeken, op school. De jongste kinderen van de school kregen een les over tomaten zaaien. Ook maakten zij een salade voor later op de middag, voor de kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s. Kinderen uit de bovenbouw maakten tentjes waar bonen tegenaan kunnen groeien en zaaiden radijsjes en pluksla. Daarnaast zijn heerlijke salades gemaakt voor ouders van de school. De uitreiking van het certificaat BuitenWijzer maakte de feestelijke middag compleet. BuitenWijzer is een certificaat voor scholen die het geven van buitenlessen en bewegend leren een prominente plek willen geven in hun dagelijkse lesprogramma. De middag vond plaats in het kader van de Maand van de Schooltuin, waarin op allerlei plekken in het land extra aandacht is voor de schooltuin.

Provincie