Nationale Buitenlesdag op 13 april in Gelderland: doe ook mee!

Maandag, 12 april 2021

Het is weer tijd om naar buiten te gaan. Op 13 april nodigen het IVN en Jantje Beton alle leerkrachten uit om naar buiten te gaan tijdens hun lessen tijdens de nationale Buitenlesdag. Buitenles is gezond: kinderen hebben meer plezier, krijgen frisse lucht en beweging en het nodigt uit tot creativiteit. Dit jaar wordt er extra aandacht gegeven aan het thema natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten!

In Gelderland doen er zo’n 150 scholen mee. Heb je interesse? Kijk dan op https://buitenlesdag.nl/ wat je allemaal kunt doen die dag. Ontdek bijv. de natuur op jouw schoolplein met botanisch stoepkrijten tijdens de Grote Natuurles. Van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos, de natuur op het schoolplein krijgt een naam. Leerlingen gaan zo op een speelse en actieve manier aan de slag met biodiversiteit in hun omgeving. Diverse NME centra bieden lessen aan die dag.

Jong Leren Eten Gelderland heeft wel een hele bijzondere locatie uitgezocht om een buitenles te geven: OBS De Waaier uit Zutphen krijgt op het AZC in Zutphen hun eerste echte buitenles. Binnenkort meer in onze nieuwsbrief hierover.

Provincie