Nominatie Aeres MBO Almere voor MBO Voedselverspillingschallenge 2019

schillen
Woensdag, 12 februari 2020

De studenten van de opleiding Food&Lifestyle aan het Aeres MBO Almere zijn genomineerd voor de MBO voedselverspillingschallenge 2019. Voor deze challenge hebben 50 teams zich opgegeven om te werken aan verschillende opdrachten om de voedselverspilling tegen te gaan. Afgelopen januari vond hiervoor de uitreiking plaats en Aeres MBO Almere heeft de 2e prijs gewonnen met hun idee voor een aardappelbrood!

De studenten zijn bezig geweest met een vraagstuk vanuit Schaap Holland. Schaap Holland is al ruim 50 jaar actief in de aardappelenwereld. In het proces naar geschilde aardappelen blijven er veel schillen over. Met dit restproduct zijn de studenten van Aeres MBO Almere aan de slag gegaan.
De studenten zijn in een ontwikkelproces meegenomen. Ze zijn bij de opdrachtgever langs gegaan om zich te verdiepen in het product en het proces. Vervolgens hebben ze via verschillende brainstormtechnieken producten bedacht, welke ze hebben gemaakt, getest en doorontwikkeld. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een smaakvol aardappelbrood, wat goed bij een tapastafel past.

In dit filmpje kunnen jullie meer zien over het aardappelbrood!

Student Food & Lifestyle, Roan Verhoef en docent Eibertje van Halteren gaven een interview bij Omroep Flevoland over de nominatie van hun project ‘Aardappelbrood’ voor de MBO challenge voedselverspilling 2019. Wilt je dit beluisteren? Klik dan hier.

Provincie