Online Inspiratie Festival De Eetbare School

inspiratiefestival
Donderdag, 19 november 2020

Aan alle medewerkers in de kinderopvang en het primair onderwijs, beleidsmakers, GGD, JOGG, NME, Klasseboeren, moestuincoaches, professionals en ondernemers op het terrein van voedseleducatie!

We willen graag met jullie de successen van vier jaar Jong Leren Eten vieren. We willen jullie inspireren met mooie voorbeelden, ervaringen uitwisselen, samenwerking en nieuwe initiatieven initiëren. Oogsten en zaaien dus! Zodat jullie voeding, handvaten en inspiratie krijgen om nog meer kinderen te leren over gezond voedsel.

Wat staat er op het menu? 

  • Inspirerende filmpjes met praktijkvoorbeelden
  • Deelsessies waarbij we aan de slag gaan met elkaar:

1.‘Kokkerellen en smullen met de klas’: Hoe leuk is het om samen met kinderen iets lekkers klaar te maken en hen meer te leren over gezonde en duurzame voeding’
2.‘Op zoek naar de aardpeer’: Marijet maakt je enthousiast over moestuinieren met de klas. Wat kun je doen en hoe kun je de moestuin gebruiken in je lessen?
3.‘Waar komt onze melk vandaan?’: Onze Klasseboer Monique wil jullie alles vertellen over wat klasseboeren doen en wat jullie leerlingen kunnen leren met als voorbeeld haar eigen bedrijf. 

  • Plannen maken voor de toekomst

Zet 9 december in je agenda en schrijf je in! 
Nadere informatie over het programma en de zoomlink volgen als je je ingeschreven hebt.

Schrijf je hier in voor het inspiratiefestival 

 

Over Jong Leren Eten
Binnen het Jong Leren Eten programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om kinderen en jongeren meer in aanraking brengen met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken.

Provincie