Ontbijtje in ‘t Groen

Vrijdag, 25 mei 2018

23 mei j.l. organiseerde Jong Leren Eten Noord-Brabant een ‘ontbijtje in ’t groen’, voor partijen uit de regio Tilburg die actief zijn op het gebied van voedseleducatie voor kinderen. Doel van de bijeenkomst was om tot een breed gedragen idee te komen, dat voedseleducatie in de regio kan bevorderen.

We werden hartelijk ontvangen door Astrid Huijbregts op het terrein van ‘Het Groeilokaal’ een groen buitenlokaal op het voormalige mob-complex in Tilburg. De deelnemers (vanuit nme-educatie, voedselbos, t-primair, GGD, JOGG en Klasseboeren) brachten een gezond ontbijtje voor elkaar mee, aan de hand waarvan zij zich voorstelden.

Wim Ruis, makelaar Jong Leren Eten Noord-Brabant opende de bijeenkomst met de brainstormvraag: ‘hoe kunnen wij op duurzame wijze de Tilburgse jeugd (0-18jr) in schoolverband voedselvaardig maken?

Al gauw blonk één idee uit: Een speciale ‘StadsbØs013’ die schoolkinderen naar groene/gezonde plekken gaat brengen. Vanuit alle hoeken werd het idee besproken. Jaël Nouhet (Natuurpedagoog) gaat alle input integreren in zijn al bestaande planopzet, zodat deze zo snel mogelijk kan worden aangeboden aan de gemeente. Wordt vervolgd!

Provincie