Opleiding moestuincoach in Tilburg gaat van start!

Vrijdag, 22 februari 2019

De eerste lichting studenten van de opleiding tot moestuincoach in Tilburg. Ook Knijn was aanwezig!

Donderdag 21 februari ging de opleiding voor moestuincoaches van start in Tilburg. De eerste dag stond in het teken van de vraag 'Hoe start je een schoolmoestuin? Wat zijn goede ervaringen van bestaande schooltuinen en wat kun je als coach daarvan leren? Maar ook: welke eigenschappen worden van jou als coach verwacht?'

De opleiding, welke in opdracht van Jong Leren Eten Noord-Brabant door Velt en IVN ontwikkeld is biedt ruimte aan twintig zorgvuldig geselecteerde kandidaten. Ervaren moestuiniers uit Tilburg e.o. leren in een drietal lesdagen hoe zij hun kennis, ervaring en passie specifiek kunnen overdragen op leerlingen. Heb je interesse en/of ben je niet geselecteerd voor de opleiding in Tilburg, houd dan onze nieuwsbrief en/of website in de gaten voor de laatste informatie over een tweede opleidingsronde in een andere Brabantse regio.

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Dit kan op het schoolplein of nabij de school in een volkstuin, een buurttuin, op het erf van een boer of in een tuin van een verzorgingscentrum. Reden te meer voor Jong Leren Eten Noord- Brabant om een moestuincoachcursus te laten ontwikkelen, om het gemakkelijker te maken voor scholen en kinderopvang om voedseleducatie op te nemen in het onderwijsprogramma! Niet iedere leerkracht heeft tenslotte groene vingers. Een moestuincoach biedt uitkomst! De landelijke subsidie van Jong Leren Eten maakt het voor scholen mogelijk om een moestuincoach in te huren, gereedschap aan te schaffen of een bezoek aan een Klasseboer te bekostigen.

Provincie