Peuters zaaien en oogsten hun eigen snacks bij kindcentrum LeLa

pixabay moestuin
Vrijdag, 15 mei 2020

Zeven Helmondse kinderdagverblijven doen mee aan het project Smakelijke Moestuinen. Jong Leren Eten Noord-Brabant heeft in het voortraject meegewerkt om dit te realiseren.

"Als ze hier komen gaan ze als eerste naar de moestuin. Allemaal willen ze de plantjes water geven. En soms sproeien ze elkaar ook een beetje nat.” Simone Tempelaars en Milou van de Ven van kindcentrum LeLa in Helmond-Noord zien dat de groep 2,5 tot 4-jarigen heel enthousiast is over de moestuin die ze sinds kort hebben. 

Ze vinden aandacht voor gezonde voeding belangrijk en hebben zich daarom bij Jibb+ aangemeld voor het project Smakelijke Moestuinen. Dat is opgezet om kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier te leren hoe groenten groeien en smaken. Dus kweken de peuters bij kindcentrum LeLa aan de Basstraat nu groenten, doen ze allerlei opdrachten en oogsten en eten ze straks samen hun eigen wortels, radijsjes, peulen, doperwten en snijbieten. De ouders worden ook betrokken, zodat het hele gezin er iets aan kan hebben.

Nog ruimte voor deelnemers
LeLa in Helmond-Noord is een van de zeven kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de stad die meedoen aan Smakelijke Moestuinen. De hoop is dat de kinderdagverblijven na drie jaar, als het project afloopt, zelf aandacht blijven besteden aan gezonde voeding. Er is nog ruimte voor een paar deelnemers. Lees het bericht verder in het Eindhovens Dagblad >>.

Provincie