Philips Fruittuin ontvangt Agrofoodpluim

Donderdag, 19 juli 2018

De Philips Fruittuin is een begrip in en om Eindhoven. De missie: de afstand tussen consument en producent verkleinen. De Fruittuin verdiende in juli de Agrofoodpluim voor hun inzet voor de sector.

De Fruittuin is succesvol door een combinatie van vier verdienmodellen. De Fruittuin zelf richt zich op bedrijven en consumenten uit de buurt met bijvoorbeeld de speciale Plukdagen. In de Landwinkel zijn verse producten uit eigen boomgaard of de regio te koop, zoals kaas en klein fruit. Op veler verzoek werd het pannenkoekenhuis de Proeftuin opgezet. De laatste aanwinst werd bezoekerscentrum de Pit, waar veel zakelijke evenementen worden georganiseerd.

Philips Fruittuin werkt biologische voor zover dat kan, maar zonder keurmerk. Er is een goede biotoop en evenwicht in de boomgaard. Er wordt alleen ingegrepen met synthetische hulpstoffen als het niet anders kan. Ook heeft het bedrijf energieneutrale panden die gebruik maken van zo’n 240 zonnepanelen, warmtepompen en aardkoeling.

Educatie als rode draad

Educatie loopt als rode draad door alle activiteiten. In de Fruittuin kunnen kinderen met speurtochten leren over eten, maar ook toen de appeloogst mislukte grepen de ondernemers de gelegenheid aan om te vertellen waarom het misging.

Lees meer over Philips Fruittuin: van werkverschaffing tot verbinder van consument en producent. (bericht 13/07/2018, bron: Provincie Noord-Brabant)
Bekijk het filmpje hier.

 

 

 

 

 

Provincie