Studenten van de HAS Hogeschool verbinden jong en oud, natuur en gezondheid met Koffiebar WIJS

Dinsdag, 22 mei 2018

Twee maanden lang hebben studenten van de HAS Hogeschool (in opdracht van Jong Leren Eten Brabant) aan het concept gewerkt, wat jong en oud verbindt op het thema natuur en gezondheid.

Tijdens de opening - op zondag 6 mei - beleefden de bewoners van het verzorgingstehuis Liduinahof in Boxtel samen met kinderen allerlei activiteiten, waaronder het planten van aardbeienplantjes en het doen van een smaak en geurtest. 

WIJS staat voor de WIJZEN (de ouderen) en de WIJSNEUSJES (de kinderen). De Koffiebar is de gehele week geopend en op zondag gaan er speciale jong-oud activiteiten plaatsvinden. Denk hierbij aan speurtochten en moestuinieren in de moestuinbakken in de (nog te realiseren) binnentuin van het Liduinahof. De gekweekte groenten en fruit kunnen door de kinderen gebruikt worden om samen met de bewoners gezonde gerechten te bereiden, die in de koffiebar verkocht kunnen worden. Per seizoen worden de bewoners en de bezoekers geattendeerd op de groenten en fruit van dat seizoen. Zo wordt van WIJS niet alleen een gezellige en sfeervolle plek gemaakt, maar biedt het concept ook vele leermomenten!

Voor meer informatie, kijk op de facebookpagina van Koffiebar Wijs.
Bekijk ook het filmpje!

Provincie