Subsidie voor Groene schoolpleinen in Gelderland

Maandag, 3 december 2018

Werk je op een basisschool of in het voortgezet onderwijs in de provincie Gelderland en wil je aan de slag met het vergroenen van je schoolplein? De provincie Gelderland helpt! Vanaf 1 december 2018 kun je met jouw plan voor een groen schoolplein een subsidieaanvraag indienen. Er is ruimte tot een maximum van € 17.500 per schoolplein.

Voorwaarden voor subsidie
De voorwaarden waar je aan moet voldoen om subsidie aan te vragen voor een groen schoolplein zijn bekend. Zo moet het aan te leggen schoolplein in ieder geval:

  • bestaan uit natuurlijke elementen en beplanting,
  • moet een deel van de bestrating worden vervangen door een waterdoorlatende ondergrond,
  • ontworpen zijn in samenwerking met leerlingen en docenten,
  • een mogelijkheid bieden om buitenlessen te kunnen geven.

Verder is het belangrijk dat de scholen aangeven hoe het groene schoolplein een verbetering is voor planten en dieren, hoe het gebruikt wordt om buitenlessen te geven en hoe ze het groene schoolplein gaan beheren. Alle subsidievoorwaarden en de -regeling vind je op de subsidiepagina Groene schoolpleinen. Hier kunnen basisscholen en middelbare scholen vanaf 1 december 2018 hun subsidieaanvraag indienen.

Inspiratie, tips en tricks voor aanleggen groen schoolplein
Bij het aanleggen van een groen schoolplein komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan financiering vinden, kinderen, ouders en buurt laten meedenken, ontwerp maken, beheer en onderhoud goed regelen en buitenlessen bedenken. Op het forum van IVN Gelderland is meer informatie te vinden en kun je vragen stellen.  

Provincie