Succesvolle eerste netwerkbijeenkomst Brabant ‘Zaaien om te Oogsten’

Donderdag, 1 maart 2018

De eerste netwerkbijeenkomst ‘Zaaien om te Oogsten’ van Jong Leren Eten Brabant, in samenwerking met JOGG Breda, vond 22 februari j.l. plaats in de crypte van de Luthersekerk in Breda.

Wethouder Miriam Haagh verzorgde de opening van deze besloten culinaire sessie, met zo’n 35 genodigden uit de kinderopvang, het onderwijs, natuur- en milieueducatie, wijkinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. ‘Hoe zorgen we ervoor dat de gezonde keuze ook als de beste keuze voor  portemonnee, smaak en gezondheid ervaren wordt?’ was de vraag die Haagh het publiek voorlegde. Naast een presentatie van het programma Jong Leren Eten (JLE) was het doel van de meet-up om vraag en aanbod rondom voedseleducatie in de regio scherp te krijgen en nieuwe samenwerkingsverbanden te stimuleren.

Wat wordt het menu van Breda?

Dit was de nog concretere vraag aan het publiek, van de Brabantse JLE-makelaars, Wim Ruis (IVN) en Judith Piek (GGD). Hun opdracht is om in vier jaar tijd (2017 t/m 2020) ervoor te zorgen, dat in heel Brabant vraag en aanbod op elkaar is afgestemd met het grotere doel: dat kinderen en jongeren (0-18 jaar) via kinderopvang of onderwijs leren, om gezonde en duurzame keuzes te maken. Op deze eerste netwerkbijeenkomst in Breda werd duidelijk dat voedseleducatie een thema is dat leeft.

 

Lees hier het volledige verslag

Provincie