SuperFIT: peuters maken spelenderwijs kennis met groente en fruit

Woensdag, 31 oktober 2018

SuperFIT is een interventie die zich richt op peuters tussen 2 en 4 jaar oud, met aandacht voor bewegen, het eten van groente en fruit en het drinken van water. 

In de regio Sittard-Geleen heeft een lokale groenteboer op 12 verschillende peuterspeelzaal-locaties van Spelenderwijs 40 weken lang de peuters kunnen verrassen met een rijkelijk aanbod aan groente en fruit, waarbij ze kennis konden maken met verschillende nieuwe smaken. 

Door middel van coaching en een kaartenbak met spel ideeën, kregen de pedagogisch medewerkers tips om de peuters nieuwe soorten groente en fruit te laten proeven. Zo mochten de peuters ook alleen ruiken of likken als ze het proeven nog spannend vonden, helpen met de voorbereidingen, en konden er fruit-dieren worden gemaakt om het fruit aantrekkelijker te maken. 

Ook zijn er nieuwe materialen beschikbaar gesteld waaronder een watertap, kindvriendelijk kookgerei, posters en voorleesboekjes over gezonde voeding en beweging. 

Wilt u meer weten over SuperFIT? Neem dan contact op met een van de onderstaande mailadressen: superfit@maastrichtuniversity.nl  of fbrinkman@ecsplore.nl.

 

Provincie