Voorleesactie en Smaak-experience op Dag van de Duurzaamheid tijdens Dutch Agri Food Week

Woensdag, 25 oktober 2017

Leerlingen van tientallen scholen in Zeeland proefden dinsdag 10 oktober 2017 waarschijnlijk voor het eerst van hun leven van zeewier. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat gaf om 8.30 uur op de Holtkampschool in Goes de aftrap van de Dag van de Duurzaamheid in Zeeland

Derdejaars Pabo-studenten verzorgden in de hele provincie op hun stagescholen een les over voedsel en in het bijzonder over wieren. College- en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten lazen in de klassen voor uit het boek De Wereld van Voedsel.

Voorleesactie

Op de Dag van de Duurzaamheid vonden in heel Nederland, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. De voorleesactie op de basisscholen, geïnitieerd door Duurzame PABO, was één van die acties. In Zeeland werd de voorleesactie gecoördineerd door de Zeeuwse centra voor natuur- en milieueducatie. College- en raadsleden van diverse Zeeuwse gemeenten of Pabo-studenten lazen deze ochtend voor uit het voorleesboek ‘De Wereld van Voedsel’. Dit boek, speciaal geschreven voor de negende editie van de voorleesactie, bevat verhalen voor alle groepen van de basisscholen en biedt stof tot een gesprek met de leerlingen over natuur, milieu en duurzaamheid.

Jong leren eten

De Zeeuwse makelaars van het landelijke programma Jong Leren Eten grepen de dag aan om stil te staan bij het belang van gezonde, duurzame voeding voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze organiseerden daarvoor een Smaak-experience, samen met de Hogeschool Zeeland en FoodDelta Zeeland. Dit gebeurde niet geheel toevallig tijdens de Dutch Agri Food Week die van 9 tot en met 19 oktober 2017 werd gehouden. Zo’n vijftig derdejaars Pabo-studenten kregen via FoodDelta Zeeland een proefpakket zeewier die ze konden gebruiken in hun les over voeding. De pakketten werden geleverd door Seaweed Harvest Holland en zaten in duurzame mandjes van Van Es Verpakkingen uit Yerseke.

Provincie