Wethouder prijst voedseleducatie-aanpak basisschool Het Gein

Vrijdag, 7 juni 2019

Basisschool Het Gein in Amsterdam heeft grote stappen gezet op het gebied van voedseleducatie. Dat bleef niet onopgemerkt! De school kreeg tijdens de jaarlijkse ouder tentoonstelling hoog bezoek. Wethouder van onderwijs Marjolein Moorman kwam speciaal langs om de school te feliciteren met de grote stappen die de school heeft gezet op het gebied van voedseleducatie. 

Het Gein doet mee aan alle vier de basisprogramma’s uit de nieuwe Voedseleducatie wegwijzer van de gemeente Amsterdam. Smaaklessen, Boerderij Educatie, Schooltuin en Jump-In: allemaal komen ze aan bod. 

Actief aan de slag met gezonde voeding
“We zijn 3 jaar geleden begonnen met het Jump-In programma van de gemeente Amsterdam en zodoende gestart met gezond voedingsbeleid. Dat was wel even wennen voor de ouders en kinderen. Ouders vroegen zich af of hun kind per se water moet drinken en alleen maar fruit kan eten om 10u in de ochtend. Met hulp een enthousiast team hebben we het beleid nu goed in kunnen voeren”, vertelt Richard Schuiling, directeur ABBS Het Gein. 

“Daarnaast werken kinderen uit groep 5 t/m 8 jaarlijks een dag mee op de boerderij om het boerenwerk te leren kennen en de relatie te leggen met het eten op hun bord. Groep 6/7 zaait, plant en oogst bovendien een heel jaar wekelijks in de schooltuin. En in alle klassen doen we nu ook mee aan Smaaklessen. Fijn dat we dit hier vandaag met elkaar kunnen vieren!”, concludeert Schuiling. 

Voedseleducatie wegwijzer
Tijdens de aanwezigheid van wethouder Marjolein Moorman kreeg directeur Schuiling microtuin-bakken overhandigd. De wethouder hoopt dat veel scholen dit voorbeeld volgen. De nieuwe Voedseleducatie-wegwijzer is ontwikkeld door de Gemeente Amsterdam en Jong Leren Eten. Doel is om scholen richting te geven in het brede en rijke aanbod van voedseleducatie in Amsterdam.   

Jong Leren Eten subsidie beschikbaar vanaf september! 
Vanaf 2 september kunnen scholen subsidie aanvragen voor gratis gastlessen, kooklessen, moestuinieren en meer. Kijk hier voor meer informatie.

 

Provincie