Word moestuincoach in Gelderland! Schrijf je in voor 18 januari 2023.

Woensdag, 14 december 2022

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van Jong Leren Eten-Gelderland, Velt en IVN. Je kunt je inschrijven t/m 18 januari 2023. 

De komende jaren zal de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter worden, want via diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers! Daarom zijn we op zoek naar moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin?

Wie zoeken we voor de opleiding?

Kandidaten:

  • hebben minstens 2 jaar ervaring met het werken een natuurlijke moestuin
  • hebben (bij voorkeur) 2 jaar ervaring in het werken met kinderen, of jongeren
  • zijn gedreven en enthousiast om kinderen iets bij te brengen over voedselproductie
  • hebben affiniteit met het verwerken van voedsel
  • volgen de volledige opleiding tot moestuincoach
  • zijn na de opleiding tot 4 halve dagen per maand beschikbaar voor scholen/kinderopvang (beschikbaarheid hangt af van de vraag)
  • zijn in het bezit van een VOG of zijn bereid om er één aan te vragen tijdens de opleiding.

De opleiding

De opleiding moestuincoach biedt je een stevige basis om aan de slag te gaan en om je verder te specialiseren in één of meerdere domeinen waarin een coach actief is. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Naast de 4 opleidingsdagen voorzie je ook tijd om thuisopdrachten uit te werken. Zo geef je een korte gastles op een school en werk je (alleen of in groep) een eindopdracht uit. De opdrachten geven je een goed beeld van wat er in de praktijk als moestuincoach van jou verwacht zal worden.

 

Opleidingsdagen en locaties

De opleiding bestaat uit een trainingsprogramma van 4 dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN.

De lessen vinden plaats op:

  • 1 februari
  • 8 maart
  • 29 maart
  • 19 april

Ieder lesdag is van 10.00-16.00. De lessen vinden plaats op vier inspirerende locaties, verdeeld over de provincie. Voor deze opleiding zijn dat Harderwijk, Apeldoorn, Doetinchem en Winterswijk. De opleiding kost €160,- (leden Velt/IVN), €200,- (niet-leden). Wil je graag deelnemen, meld je dan vóór 18 januari aan via deze link: Word moestuincoach in provincie Gelderland 2023 | IVN

En na de opleiding?

Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang. Scholen kunnen verschillende subsidies aanvragen. Jij ontvangt via de school een vergoeding die afhankelijk is van het aantal sessies dat je geeft en de financiële mogelijkheden van de school.

Scholen/kinderopvang kunnen jou vinden via de website van Jong Leren Eten, maar je kunt ook zelf actief aan de slag gaan. Tijdens en na de opleiding krijg je toegang tot een nationaal netwerk van moestuincoaches, via Velt en IVN.

Provincie