Zomerupdates Jong Leren Eten Limburg

Maandag, 13 juli 2020

Een nieuw schooljaar op komst, betekent nieuwe kansen om met voedseleducatie aan de slag te gaan! Jong Leren Eten Limburg heeft vier leuke opties op een rijtje gezet. 

 

Twee locaties gezocht voor aanleg voedselbos(je)

Jong Leren Eten Limburg zoekt samen met IVN een school of BSO in Limburg voor een Voedselbosje. Dit is een biodivers bosje, vol met eetbare planten, struiken en bomen, van ongeveer 30 m2. In ruil voor een stuk van jullie plein of tuin en feedback op het toegepaste lesmateriaal ontvangen jullie een gratis mini bosje. Wij helpen met aanleg en educatie.

Wil jij het bosje op jouw plein/in jouw tuin? Stuur vóór 14 september een mail naar m.lommen@ivn.nl en leg uit waarom jouw school of BSO de ideale locatie is. Stuur met je reactie ook een aantal foto’s van de locatie mee.

Uit de inzendingen kiezen wij twee locaties waar in november 2020 het Voedselbosje aangeplant gaat worden. Meer info op: www.ivn.nl/limburg/voedselbosje

 

Cursus Moestuincoach start vanaf 1 oktober

IVN, Velt en Jong Leren Eten starten vanaf 1 oktober een 4 daagse cursus voor moestuincoach op scholen of kinderopvang. Deze cursus is voor mensen die hun kennis en ervaring op het gebied van moestuinieren willen delen met kinderen en leerkrachten cq pedagogisch medewerkers. Meer informatie op de website van IVN Limburg. 

 

Aan de slag met een mini-moestuin Juttetuin voor groep 3 t/m 6

De Juttetuin is een leermiddel dat speciaal ontwikkeld is om het tuinieren makkelijk te maken voor scholen. Doelgroep hiervoor zijn de groepen 3 t/m 6.  Voor een klas kunnen de materialen voor vijf Juttetuinen besteld worden. Het pakket bestaat uit 5 bijzondere jutezakken, 5 zakken moestuin mix en lesbrieven. De lesbrieven gaan over alle onderwerpen die met tuinieren te maken hebben. De leerkracht kan zelf een selectie maken wat interessant is voor de klas.  

Juttetuin werkt samen met Jong Leren Eten Limburg, De Gezonde Basisschool van de Toekomst en JOGG Venlo. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen in aanmerking komen voor financiering vanuit een van deze partijen. Meer informatie: onzeoogst@gmail.com of 0623522160

 

Aanvraag Jong Leren Eten subsidies

Scholen en kinderopvang kunnen weer de jaarlijkse Jong Leren Eten subsidie aanvragen voor moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding.

  • KINDEROPVANG: de nieuwe ronde van de subsidieregeling is open per 17 juni 2020.
  • SCHOLEN: de subsidieregeling po, vo, mbo opent op 1 september 2020.

 

Provincie