Studenten werken aan succesfactoren en verbeterpunten voor koken en proeven in de klas.

Acht studenten van Aeres Hogeschool Almere van de opleiding Biologie, Voeding en Gezondheid hebben tijdens een module integraal project gewerkt aan het in kaart brengen van de succesfactoren en verbeterpunten voor koken en proeven in de klas. Bekijk hieronder de vijf video's die de studenten gemaakt hebben.

1- Chefkok Klaas Sijtsma van restaurant Houtrust laat zien hoe je een gerecht mooi opmaakt en vertelt ondertussen over de oorsprong van de biologische ingrediënten die zij gebruiken en het concept ‘Kok in de klas’. Hij staat er voor open om op basisscholen een kookles te geven!

2- Colinde de Nijs is eigenaresse van restaurant Le Mirage in Emmeloord. Daarnaast geeft ze al zo’n vijftien jaar Smaaklessen op basisscholen. Ze vertelt over het oogsten van vlierbloesem, wat je daarmee kunt maken en hoe ze dit gebruikt tijdens het geven van Smaaklessen. Ten slotte vertelt een van de basisschoolleerlingen waar Colinde Smaaklessen heeft gegeven over zijn ervaringen met haar les. Colinde komt ook graag langs voor een smaakles bij jou op school.

3- Studente Annick vertelt enthousiast over Kok in de klas en de link met Smaakmissies. Ze nodigt scholen, docenten en leerlingen uit om hiermee aan de slag te gaan. Vervolgens legt ze uit hoe je gemakkelijk bananenpannenkoekjes kunt maken.  Zo simpel kan koken dus zijn.

4- Moestuinieren
Deze video enthousiasmeert om aan te slag te gaan met moestuinieren en het bereiden van lokale Flevolandse producten. Dit kan aan de hand van Smaakmissies of Kok aan de klas.

5- Leerling Anne vertelt over hoe ze aan de slag is gegaan met koken. Ze heeft noodles, een smoothie en gezonde ijsjes gemaakt. Leuk om ook in de klas te proberen. Eet smakelijk!