Handleidingen en instructies

Copyright foto: Beleef het en eet het!

Brochure Moestuinieren met kinderen

Praktische tips voor scholen.

Thema’s: Moestuinieren in het lesprogramma, Waar kun je tuinieren, Moestuinieren op het schoolterrein, Wie kan helpen, Welke groente kies je, Materiaal en gereedschap, De bodem is de basis, Helpers en plagers, Van zaaien tot oogsten, De smaak te pakken.

  • Doelgroep: Basisonderwijs
  • Uitgave: Jong Leren Eten en Stichting Oase
  • Download de brochure hier.

 

Van Zaadje tot Slaatje

Van zaadje tot slaatje is een mini moestuinactie van IVN Natuureducatie. In een paar weken tijd kweek je zelf je eigen slaatje. Met filmpjes word je op weg geholpen.

 

De makkelijke moestuin

Moestuin-app als digi-vraagbaak en begeleider; tips voor zaaien, goed laten groeien, oogsten etc. Verkrijgbaarheid van moestuinbakken, grond, zaden.

 

Handleiding bij zadenpakketten van Rijk Zwaan

Basisscholen en BSO’s kunnen ieder jaar heel gemakkelijk met de leerlingen gaan moestuinieren dankzij de gratis groentezaden van het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. In samenwerking met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Jong Leren Eten en de plaatselijke Natuur en Milieu Educatiecentra wordt deze actie opgezet. 

Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. 

Inschrijven voor deze zadenpakketten kan ieder jaar vanaf ongeveer begin november tot eind januari, maar op = op. Houd de Jong Leren Eten website in de gaten voor meer informatie.

 

>>> Terug naar het hoofdmenu.