Moestuinpakketten en bakken

Jong Leren Eten Moestuinpakket

Wat zit er in?

24 zaden, van elke soort twee stuks (cherrytomaat, komkommer, courgette, radijs,
rode biet, dille, tuinkers, peterselie, zomerwortel, pluksla, spinazie, knolvenkel), 2 zaaikalenders, 4 stuks Groentekwartet, Het nieuwe moestuinierenboek, ons mooie voedselboek, wortelkijkkweekbak, 35 zoekkaarten beestjes op bloemen, Het verse groenten kookboek. Geleverd in een stevige opbergkoffer.

De Smakelijke Moestuin

De Smakelijke Moestuinen heeft als doel kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bewust te maken van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan 4 jaar.

Door middel van ‘Smakelijke Moestuinen Peuterproef’ raken peuters en hun verzorgers al spelenderwijs bekend met het natuurlijke groeiproces en de voedingswaarde van groenten.

Het programma van de Smakelijke Moestuinen biedt o.a.:

  • Een Toolbox vol educatief materiaal en een gereedschapsbox
  • Een vierkante moestuin met 16 vakjes voor 16 gewassen
  • Gedurende 3 jaar bij de start van het nieuwe moestuinseizoen een zadenpakket en handig boekje
  • Ondersteuning via de website, een bezoek van de moestuinvrouw, digitale nieuwsbrieven etc.        
  • Doelgroep: kinderen van 0 tot 4 jaar op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, de pedagogisch medewerkers, de ouders

Meer informatie vind je hier.

Jaarlijkse zadenactie van Rijk Zwaan 

Basisscholen en BSO’s kunnen ieder jaar heel gemakkelijk met de leerlingen gaan moestuinieren dankzij de gratis groentezaden van het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. In samenwerking met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Jong Leren Eten en de plaatselijke Natuur en Milieu Educatiecentra wordt deze actie opgezet. 

Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. 

Let op: inschrijven voor deze zadenpakketten kan ieder jaar vanaf ongeveer begin november tot eind januari, maar op = op.  Houd de Jong Leren Eten website in de gaten voor meer informatie over de inschrijfperiode. 

Lees meer over deze actie en de visie van Rijk Zwaan. 

 

>>> Terug naar het hoofdmenu.