De belevenissen van Jong Leren Eten Moestuincoach Lotti

Opnames
Dinsdag, 15 september 2020

Dat onze Jong Leren Eten Moestuincoaches van alle marken thuis zijn dat blijkt wel weer. Ze worden zelfs gevraagd om op TV te komen vertellen! Voor de zomervakantie hebben op Kindcentrum De Zevensprong in Best opnames plaatsgevonden voor het programma Beestenbrigade van de KRO-NCRV. Onze moestuincoach Lotti was erbij!

 

In het programma gaan twee kinderen uit groep 3 van de Zevensprong op missie samen met presentator Tim Hogenbosch, beter bekend als Boswachter Tim. Dit keer was de missie een wormenbak maken. Lotti heeft voor de KRO-NCRV de opnames voorbereid, dit viel prachtig samen met haar opleiding moestuincoach: De gastles in de opleiding ging over De Worm. Door zelf een wormenbak te maken met de kleuters van de school waar ze haar gastles gaf had ze de ervaring om hierover te vertellen in het programma Beestenbrigade. In het najaar komt het programma op de televisie. Een mooie aanleiding voor Lotti om het thema wormen(bak) in andere klassen ook weer aan de orde te laten komen.

Moestuincoach Lotti is inmiddels op de Zevensprong aangesteld als groen-coördinator. Door onder andere de subsidie van Jong Leren Eten en een bijdrage van de school kan ze een heel jaar lang 4 uur per week het Groen Onderwijs daar laten groeien. Die uren worden ingezet voor zowel organisatie als praktijklessen met de kinderen. 

Lotti vertelt: ‘Met de kids ga ik aan de slag: zaaien, verzorgen, zien groeien of mislukken, oogsten. Maar ook koken, proeven, verbazen en verwonderen. Ondertussen rekenen de oudere kinderen bijvoorbeeld uit hoeveel preien er op een veldje passen en kunnen we op de tweede locatie van de school ook een start maken met het aanleggen van een moestuin. Aan de organisatorische kant maak ik waar kan verbindingen tussen alle initiatieven op het gebied van groen, leefstijl en duurzaamheid die in de school leven. We zijn op dit moment bezig met het behalen van het ‘Gezonde School Certificaat’, een initiatief van verschillende ministeries en in samenwerking met de GGD. Als laatste heb ik ook als doel ouders te verbinden. Ik merk dat veel ouders bezig zijn met een gezonde levensstijl en duurzaamheid, maar ook dat ze zich hier alleen in voelen staan. Door goede communicatie en activiteiten wil ik deze ouders meer het gevoel geven dat ze op de goede weg zitten, met elkaar.’

Wil je meer weten over hoe Lotti het aanpakt op haar school? Je kunt gerust contact met haar opnemen.

 

Provincie