Doe mee met de Schoolkantine Challenge in Flevoland en Noord-Brabant! 

Donderdag, 17 november 2022

Jong Leren Eten organiseert voor de tweede keer de Schoolkantine Challenge. Alle leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs en het mbo in Flevoland en Noord-Brabant worden komende maanden uitgedaagd om een lekkere, gezonde en betaalbare kantinesnack te bedenken. Ideeën kunnen worden ingediend tot 24 februari 2023.

Jongeren aan het roer van hun eigen kantine
Voor iedere school is het een uitdaging: een kantine met een gezond aanbod van producten, zodat leerlingen en studenten niet massaal op jacht gaan naar ongezonde snacks buiten school. Ook onder jongeren groeit het bewustzijn hoe belangrijk gezondheid is en dat gezonde voeding hierin een cruciale rol speelt. Door de Schoolkantine Challenge krijgen de jongeren een vinger in de pap!

De Challenge: bedenk een lekkere, gezonde en duurzame snack voor jouw schoolkantine
Met deze vraag gaan de jongeren de komende maanden aan de slag. De winnaars krijgen een kookworkshop aangeboden waarin ze samen met een kok hun unieke kantinesnack gaan bereiden voor de hele school. De leerlingen en studenten kunnen tot 24 februari 2023 hun ideeën indienen via de website van Jong Leren Eten. De inzendingen worden door een vakkundige jury beoordeeld en de winnaars worden op de Dag van de Gezonde Schoolkantine op 16 maart 2023 bekend gemaakt. 

Het ontstaan van de Schoolkantine Challenge
Deze challenge is tot stand gekomen dankzij het programma Jong Leren Eten en wordt voor de tweede keer georganiseerd. Jong Leren Eten heeft de toekomstdroom dat elke school een gezonde, aantrekkelijke en duurzame schoolkantine heeft met een toegankelijk en betaalbaar aanbod. De Schijf van Vijf is hierin het uitgangspunt. En de focus ligt op plantaardig, seizoensgebonden, lokaal en verspillingsvrij. Vorig jaar deden er al 200 Flevolandse leerlingen mee. Dit jaar gaan ook de Brabantse leerlingen en studenten aan de slag met de Schoolkantine Challenge.

Voor meer informatie ga naar: www.jonglereneten.nl/schoolkantinechallenge

Bij de organisatie van de Schoolkantine Challenge zijn meerdere partners betrokken waaronder het Voedingscentrum, Provincies Flevoland en Noord-Brabant, IVN Brabant, GGD Flevoland en Aeres Hogeschool.