Limburg heeft er 20 nieuwe moestuincoaches bij!

Vrijdag, 12 februari 2021

Sinds februari zijn er 20 moestuincoaches in Limburg. Coaches die scholen, kinderdagverblijven en BSO's kunnen ondersteunen bij het moestuinieren. De afgelopen maanden hebben de moestuinders zich via een training van IVN Natuureducatie en VELT ontwikkeld tot echte coaches. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Jong Leren Eten. Naast inhoudelijke kennis, hebben ze ook didactische en coachende vaardigheden opgedaan. Bekijk  hier het overzicht met de Limburgse moestuincoaches. 

Waarom een moestuin bij school of kinderopvang? 

In Nederland is de trend gezet naar het vergroenen en gezonder maken van schoolpleinen. Een moestuin kan daarbij belangrijk zijn. Het is wetenschappelijk aangetoond dat moestuinieren bijdraagt aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel. Tuinieren doe je met je hoofd, hart en handen. Wat een geweldige belevenis is het om met de hele klas of groep het volledige proces van zaaien tot oogsten tot een smakelijk einde te brengen! Die zelfgekweekte wortel en radijs wil je natuurlijk graag proeven. Geen betere plek dan een moestuin in of nabij de school of kinderopvang om die ontdekkingstocht te starten. 

Aan de slag?

Het moestuinseizoen is natuurlijk nog niet begonnen, maar je kan het hele jaar rond aandacht besteden aan moestuinieren. Dus wil je meer weten of direct een moestuincoach inschakelen? Neem dan contact op met één van de moestuincoaches of met Truusje Diepenmaat of John Steijns, de makelaars van JLE Limburg. 

Wil je alvast meer weten over moestuinieren en handige tips lezen? Ga naar www.ivn.nl/zaaiplezier

Provincie