Subsidieregeling Jong Leren Eten open!

Donderdag, 1 november 2018
                                                                                                   xVanaf vandaag (1 november) is de Subsidieregeling Jong Leren Eten open.

Met als motto ‘lekker naar buiten!’ kunnen scholen en kinderopvangcentra een tegemoetkoming ontvangen in de kosten voor moestuinieren, koken, een excursie of gastles.

"Met deze subsidie willen we kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voeding, zodat zij leren gezonde en duurzame keuzes te maken”, zegt programmacoördinator Ellen Leussink van Jong Leren Eten. “Belangrijk is dat schoolklassen erop uit gaan en ervaringsgericht leren. Denk hierbij aan les op een boerderij of moestuin, een bezoek aan stadslandbouw of een gezonde kookworkshop in een kookstudio. De subsidie kan gebruikt worden voor de kosten voor de toegang, voor een gastdocent, maar ook voor ondersteunende materialen zoals gereedschap, kookgerei en kookingrediënten.”

De subsidieregeling JLE onderscheidt twee doelgroepen: kinderopvang en scholen (PO, VO en MBO). 

De beschikbare subsidie voor de kinderopvang is drie jaar lang elk jaar 75.000 Euro. Het subsidiebedrag per locatie is maximaal 500 euro. 

De subsidieregeling voor scholen voorziet in drie rondes: schooljaar 2018-2019, schooljaar 2019-2020 en schooljaar 2020-2021. Elk schooljaar is er 630.000 Euro beschikbaar. Daarvoor kunnen minimaal 315 subsidieaanvragen gehonoreerd worden.

Op het tabblad Subsidie JLE van deze website vindt u alle informatie over de regeling en kunt u rechtstreeks uw doelgroep kiezen.

Lees hier het nieuwsbericht voor de Kinderopvang.

Lees hier het nieuwsbericht voor Scholen.