Veel aandacht voor voeding tijdens netwerkmiddag JLE West-Friesland

Vrijdag, 5 april 2019

“Mensen weten echt te weinig over voeding!”
Op woensdagmiddag 3 april sprak huisarts Tamara de Weijer in basisschool Wereldwijzer in Hoorn over het belang van voedseleducatie. “Als we zo doorgaan is straks ruim 65% van de bevolking te zwaar. Mensen hebben te weinig kennis van de voedingsstoffen in producten en het effect daarvan op hun gezondheid. Daarom is het zo belangrijk dat we daar al jong mee beginnen en op school en op de kinderopvang het goede voorbeeld geven”.

Jong Leren Eten West-Friesland organiseerde deze middag voor geïnteresseerden uit het onderwijs en de kinderopvang, om de aandacht voor gezond en duurzaam voedsel in West-Friesland te vergroten. Want terwijl er in deze regio zoveel prachtige groente, fruit en zuivel geproduceerd wordt, staan veel mensen nauwelijks meer stil bij de herkomst van hun eten en maken ze vaak niet de gezonde keuzes. Om dat makkelijker vindbaar te maken hebben de projectleiders van Jong Leren Eten, de GGD en de talrijke aanbieders van activiteiten over voedsel in West-Friesland elkaar opgezocht. Samen presenteerden zij hun aanbod deze middag op de informatiemarkt.

Digitale gids als handvat
Het gezamenlijke aanbod is ook opgenomen in de digitale gids. In deze gids staan ervaringsgerichte activiteiten over voeding en voedsel zoals moestuinieren op locatie of op het schoolplein, kooklessen, een gastles over gezonde voeding of een boerderijbezoek. De digitale gids biedt zo een handvat voor een effectieve aanpak van het thema voedsel op school of in de kinderopvang. Het aanbod is geordend op vijf hoofdthema’s: smaak, gezondheid, voedselproductie, consumentenvaardigheden en voedselbereiding. Per thema wordt aangegeven welke activiteiten op school of in de regio worden aangeboden.

Lees meer over voedseleducatie in West-Friesland.
Lees het verslag en de presentaties van de bijeenkomst.
Lees de digitale gids 'Overzicht voedseleducatie West-Friesland' hieronder in de bijlage.

Provincie