Praktijkvoorbeelden gezonde leefstijl kinderopvang/BSO

Moestuinieren, kooklessen en gezonde tussendoortjes bij kindcentrum Kajuit in Leidschendam

Prinsessenpannekoeken met rode biet, kooklessen en spelletjes met groenten uit de moestuin: dat zijn een paar van de activiteiten waardoor kinderen bij Kindcentrum Kajuit in Leidschendam kennis maken met de wereld van gezond eten. Evelien Smits werkt sinds 2,5 jaar als pedagogisch medewerker bij deze kinderopvang en is razend enthousiast om de kinderen meer te leren over eten! Lees het hele verhaal hier.

 

Peuteropvang Heerlen heeft ambitieuze gezonde aanpak voor haar peuters

Fruit eten, een peuter wandelvierdaagse en workshops rond gezonde voeding voor de ouders, maar ook voor de leidsters van de opvang. Peuteropvang Heerlen (POVH) is op allerlei manieren bezig om peuters zoveel mogelijk bij te brengen rond gezonde voeding. Hoe hebben ze dat aangepakt? Lees hier verder.

 

Ingrid van den Bunder (Peuteropvang Heerlen): "Doordat we als peuteropvang focussen op gezonde voeding, gaan basisscholen ook mee in deze aanpak. Want waarom zou je niet verder gaan met de gezonde gewoontes die een kind heeft aangeleerd?"

 

Gezonde Kinderopvang Zeeuwse Hulst: peutergym en oogstfeest

Marit Messbauer is pedagogisch medewerker bij Kinderopvang De Tivoli in het Zeeuwse Hulst. Ze vindt het belangrijk om kinderen een gezonde leefstijl mee te geven. Samen met haar collega's volgde ze de training Coach Gezonde Kinderopvang. Welke activiteiten onderneemt hun Gezonde Kinderopvang allemaal? Lees het hele artikel hier.

 

>>> Terug naar het hoofdmenu.