Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! voor Kinderopvang

Een lekkere boterhamspread maken en groenten uit je eigen moestuin proeven. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding? 

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een stimuleringsbijdrage van maximaal €500 (inclusief BTW) aanvragen. Deze stimuleringsbijdrage loopt tot eind 2024. 

Als coach kun je deze bijdrage gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. Coaches die de bijdrage eerder hebben ontvangen, kunnen met een nieuwe aanvraag nog een keer gebruikmaken van de Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten!

Via www.eengezondestart.nl/subsidie heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. Coaches kunnen budget aanvragen voor verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies. 

Aanvragen van de stimuleringsbijdrage in 2022
In 2022 zijn er drie momenten waarop een coach Gezonde Kinderopvang de stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! kan aanvragen. Dit zijn: 16 februari, 1 juni en 14 september.

Wat kun je doen met de bijdrage?

  • Lesmateriaal aanschaffen
  • Materialen voor een moestuin kopen
  • Inhuur van een gastdocent 
  • Excursie naar een boerderij of tuin

Onderaan deze pagina's vind je een drietal tips!

Training coach Gezonde Kinderopvang

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage, maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In 2022 worden weer train-de-trainers Een Gezonde Start gegeven. In deze tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Kijk voor meer informatie op www.gezondekinderopvang.nl en meld je aan.

Vragen?
Lees de Q&A over Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! Kinderopvang

 

 

v

 

Smaakles

 

 

 

Naar de boer
In weer en wind naar buiten.
Varkens en kippen voeren
en eitjes rapen.
Lees meer

     

Het Smaakspel voor de kinderopvang
Een doos kaarten met afbeeldingen en opdrachten.
 

     

 

moestuin

 

 

 

 

 

IVN moestuin materialen-
en lespakket

Lees meer over het moestuin materialenpakket.
En over het moestuin lespakket.