Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! voor Kinderopvang

Een lekkere boterhamspread maken en groenten uit je eigen moestuin proeven. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding?

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer van Gezonde Kinderopvang zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een stimuleringsbijdrage van maximaal €550 (inclusief BTW) aanvragen. Deze stimuleringsbijdrage loopt tot eind 2024. 

Als coach kun je deze bijdrage gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. Coaches die de bijdrage één keer eerder hebben ontvangen tussen 2021-2023, kunnen met een nieuwe aanvraag nog een keer gebruikmaken van de Stimuleringsbijdrage. Hierbij krijgen nieuwe coaches wel voorrang. 

Via de website van Gezonde Kinderopvang heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. Coaches kunnen budget aanvragen voor verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies. 

Aanvragen van de stimuleringsbijdrage in 2024

In 2024 kan de coach Gezonde Kinderopvang de Lekker naar Buiten!-bijdrage op twee momenten aanvragen. Dat is op 6 maart en 15 mei. 

Wat kun je doen met de bijdrage?

  • Lesmateriaal aanschaffen
  • Materialen voor een moestuin kopen
  • Inhuur van een gastdocent 
  • Excursie naar een boerderij of tuin.

Provinciale bestedingsmogelijkheden bijdrage

Heb je hulp nodig bij de bestedingsmogelijkheden van de bijdrage in jouw regio? Bezoek dan de regiopagina van jouw provincie. Je vindt hier de zogenaamde 'menukaarten' waar overzichtelijk wordt gemaakt welke activiteiten er in jouw provincie zijn rond voedseleducatie. Daarnaast vind je ook de poule met moestuincoaches op de regiopagina's.

Training coach Gezonde Kinderopvang

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage, maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In 2024 worden weer train-de-trainers gegeven. In deze tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. 

Vragen?

Lees de Q&A over Stimuleringsbijdrage Lekker naar buiten! Kinderopvang

moestuin   Smaakles      
Moestuinieren
Hoe te beginnen met moestuinieren? Kijk hier voor 
tips en inspiratie.
  Het Smaakspel voor de kinderopvang
Een doos kaarten met afbeeldingen en opdrachten.