Inschrijven Food Challenge 2023 voor vo-scholen in noordoost-Nederland is mogelijk!

Maandag, 27 juni 2022

Geef jij les aan leerlingen van de eerste of tweede klas van het vmbo of praktijkonderwijs? En wil je ze kennis laten maken met gezonde voeding, bootcamps en het boerderijleven? Doe dan mee met de Food Challenge 2023, die plaatsvindt in het voorjaar van 2023. De inschrijving voor het nieuwe schooljaar is nu geopend en sluit op 1 november. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij!

Welke scholen kunnen meedoen?

Alle vmbo en praktijkscholen in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Doelgroep zijn de vmbo- en praktijkleerlingen van jaar 1 en 2. Per school kunnen 100 leerlingen actief meedoen aan de competitie.De intentie is dat scholen kosteloos mee kunnen doen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Scholen kunnen hiervoor contact opnemen met de Gezonde school adviseur in hun regio in Noord-Oost Nederland.

Wat houdt de challenge in?

Samen met een team bedenken de leerlingen een recept voor de beste poké bowl. Ze gaan hiermee aan de slag met pre-challenges in verschillende lessen op school en een gastles door MBO studenten. Vervolgens maken ze hun eigen poké bowl tijdens een Foodcamp op de boerderij of tuinderij in de buurt. Ze leven zich uit tijdens een farm bootcamp, verzamelen hun eigen ingrediënten en maken de poké bowl onder leiding van MBO studenten in de foodtrailer op het erf. De boer helpt bij het oogsten en vertelt wat er nodig is voor de teelt van de ingrediënten.

Meer informatie over de Challenge en inschrijving, vind je hier.

De Food Challenge wordt ondersteund door Jong Leren Eten Overijssel – Gelderland – Flevoland – Groningen - Drenthe.