Meld jouw VO of MBO klas aan voor de Schoolkantine Challenge schooljaar 24-25!

Donderdag, 6 juni 2024

Wil je leerlingen mee laten denken over een superlekkere en gezonde kantinesnack? Waarbij ze leren over gezonde voeding, in gesprek gaan met de kantinebeheerder en uiteindelijk zelf als klas of groepje deze snack bedenken en bereiden? Jong Leren Eten organiseert dit schooljaar 2024-2025 opnieuw de Schoolkantine Challenge, waarbij vo-leerlingen en mbo-studenten tot en met 21 februari 2025, aan de slag kunnen met het bedenken van een snack of tussendoortje voor de schoolkantine. Zij krijgen hiervoor hulpmiddelen om tot een gezond, lekker en ook realistisch product te komen.

De leidraad voor het maken van een snack zijn de 5 G’s; Genieten, Goedkoop, Gezond, Gemak en Groen. Deelnemende scholen worden ondersteund met een stappenplan. Er is ruimte voor vragen aan de Jong Leren Eten Makelaars en er is de mogelijkheid om bijv. ter inspiratie een kookworkshop te boeken. Twijfel je nog, kijk dan ook even het promotiefilmpje bij de challenge.  De drie beste groepjes worden op 20 maart op ‘De Dag van de Gezonde Schoolkantine 2025’ uitgenodigd om in de finale de jury te overtuigen dat hun snack de beste is. De uiteindelijke winnaar van de Challenge gaat samen met een kok hun winnende kantinesnack bereiden voor de hele school.

Wil je meer weten? 

Wil je meedoen? 

Het aanmeldformulier voor de Schoolkantine Challenge vind je via deze link: https://www.jonglereneten.nl/form/aanmelden-voor-de-schoolkantine-

Logo Schoolkantine Challenge