Winnaars Food Challenge 2022 trakteren pokébowl op Carmel College Salland

Maandag, 21 november 2022

Jorien Gritter, Joyce Blankvoorde en Liv Boerhoef van het Carmel College Salland uit Raalte wonnen met hun ‘Zomerbloem’ pokébowl de tweede editie van de Food Challenge Noordoost Nederland. Elf scholen gingen afgelopen voorjaar met elkaar de strijd aan. Drie teams stonden in de finale bij SVO vakopleiding food in Zwolle. Afgelopen week trakteerden de winnaars hun school op de winnende pokébowl. De ingrediënten: lokale groentes en fruit, Vechtdalpasta, zoete aardappel, kaas, noten en kip. Honderd procent lokaal van boeren en tuinders uit de regio. Ze werden daarbij geassisteerd door studenten van SVO vakopleiding food. De winnaressen mogen met hun hele klas ook naar een wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen.

Organisatie en lespakket

De challenge wordt georganiseerd door LekkerBoer en SVO vakopleiding food Zwolle, ondersteund door Jong Leren Eten, lokale mbo’s, gemeentelijke sportbedrijven, provincies, gemeenten en het bedrijfsleven, zoals LTO Noord, Salland Zorgverzekeringen en Flynth. De deelnemende scholen zijn in maart gestart met het bijbehorende lespakket en gastles van de mbo´s, afsluitend met een Foodcamp op de boerderij waar ze naast het maken van hun pokébowl ook gingen bootcampen en oogsten.

Inschrijving 2023

Scholen die dit schooljaar willen meedoen, kunnen zich tot 1 januari 2023 aanmelden via Food Challenge 2022/2023 - SVO. Hier is ook info en een impressie van 2022 te vinden. Vanaf januari kan gestart worden met het lespakket. De intentie is dat scholen kosteloos mee kunnen doen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Scholen kunnen hiervoor contact opnemen met de Gezonde school adviseur in hun regio. Er kunnen in totaal 20 scholen meedoen. Dit jaar is het deelnamegebied van Overijssel, Gelderland, Flevoland en Groningen uitgebreid met de provincie Drenthe.