Online inspiratiesessie kinderopvang Noord-Holland groot succes! Download nu de digitale goodiebag

Vrijdag, 18 juni 2021

Op 9 juni organiseerden de makelaars van JLE Noord-Holland samen met de lokale JOGG-regisseurs en GGD-adviseurs voor de derde keer een inspiratiesessie over alle aspecten van Gezonde Kinderopvang, deze keer voor de Kop van Noord-Holland. Maar liefst 75 deelnemers logden deze avond in, op zoek naar actuele informatie en praktische tips. En die kregen ze!

Na een korte wake-up call over de gezondheidscijfers van kinderen in de regio introduceerden we het concept van Gezonde Kinderopvang. Daarna werden is 6 workshops verschillende thema’s uitgediept en bleek de tijd weer eens veel te kort voor alle goede ideeën.

Voedseleducatie bij gastoudersbureaus

Bijzonder was deze avond ook deelname van vele gastouderbureaus. Want ook daar kun je bewust aan de slag met bewegen, gezond broodbeleg, een mini-moestuintje, natuurbeleving en ondersteuning van de ouders door het geven van gezonde voorbeelden. Deelnemers reageerden enthousiast op de geboden informatie en de ondersteuning, die soms dichterbij dan je denkt beschikbaar is!”

Digitale goodiebag

In de digitale goodiebag is nog een schat aan informatie te vinden, zie de downloads hieronder. Je kunt de presentaties van alle sprekers downloaden en talloze andere documenten waarmee je je kennis kunt verrijken over het gezonder maken van jouw kinderopvang/gastouderbureau. 

Provincie