De Maand van de Schooltuin is begonnen! (9 t/m 31 mei)

Maandag, 9 mei 2022

De Maand van de Schooltuin is begonnen! Van 9 t/m 31 mei zetten we samen met onze partner Alliantie Schooltuinen de schijnwerpers op de schooltuin. Ruim 220 schooltuinondersteuners en scholen in Nederland hebben zich aangemeld voor de eerste Maand van de Schooltuin! Met leuke activiteiten leren kinderen meer over zaaien, verzorgen en oogsten. En niet te vergeten… proeven!

Hoe kun je meedoen?

Dat kan uiteraard de hele maand met je eigen activiteiten, maar we hebben hieronder een lijstje opgesteld met kant-en-klare activiteiten:

  1. Je kunt gebruikmaken van de gratis lesbrief over ‘Zaaien van tomaat met een plakje tomaat’ en een begeleidende brief om ouders te betrekken.
  2. Je kunt de film "De Schooltuinfilm ‘Een jaar rond met de handen in de grond’ aanvragen voor in de klas. Bij deze film hoort ook een gratis lespakket dat geschikt is voor groep 4 t/m 6 en de BSO.
  3. Volg op 16 mei de online inspiratiesessie als je meer wilt weten over schooltuinieren en hoe je daarmee kunt beginnen.
  4. Hang deze vrolijke poster voor het raam om te laten zien dat je meedoet! Of post deze online banner en deel je foto’s/ ervaringen via Facebook, Instagram en LinkedIn.
  5. Is jouw gemeente een inspirerend voorbeeld voor andere gemeenten? Nomineer dan voor 10 mei jouw gemeente voor de Gouden Wortel 2022. Deze delen we uit op de landelijke Schooltuinconferentie op 25 mei. Daar werken we aan het realiseren van onze missie: Elk kind een schooltuin.

Samen zetten we de schijnwerpers op het schooltuinieren!

De Maand van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten.