Digitale lessen over voeding voor het voortgezet onderwijs: Weet wat je eet!

Dinsdag, 13 april 2021

Gezond, veilig en duurzaam eten is ontzettend belangrijk. Gezond, omdat je daar onder andere je weerstand mee ondersteunt én makkelijker op een goed gewicht blijft. Veilig, om te leren hygiënisch om te gaan met voedsel, want we hebben al buikpijn genoeg van andere dingen. En duurzaam, we staan immers met zijn allen voor de uitdaging de aarde leefbaar te houden.

Met het lespakket 'Weet wat je eet van het Voedingscentrum leren jongeren alles over gezond, veilig en duurzaam eten. Het gaat om online lessen. Ideaal dus, want je kunt het ook op afstand geven.

 

Wat biedt 'Weet wat je eet'?

• Het enige complete lespakket over voeding: gezond, veilig én duurzaam. En dat helemaal gratis!

• 10 online lessen. Inclusief de speciale les ‘Kaap de keuken’, waarin we leerlingen of studenten uitdagen thuis te koken.

• Een les kost ongeveer 30 minuten om te maken. De lessen bestaan uit stukjes informatie, video’s, interactieve opdrachten en testjes. Door vragen te beantwoorden ontdekken leerlingen of studenten of ze goed hebben gelezen en gekeken.

• Je kunt alle lessen doen, of kiezen wat bij jouw klas past.

• Weinig voorbereiding nodig.

• Volg in een docentenomgeving de vorderingen van je leerlingen of studenten.

Kerndoelen en doorlopende leerlijn

• Het lespakket draagt bij aan kerndoelen uit de doorlopende leerlijn voor de onderbouw vmbo, havo en vwo:

o Mens & Natuur: kerndoelen 29, 30, 31, 34 en 35

o Mens & Maatschappij: kerndoelen 42, 43 en 46

• Het lespakket is ook geschikt voor het mbo.

Voor een gezonde toekomst

Al op meer dan duizend scholen heeft Weet wat je eet leerlingen of studenten bewust gemaakt van gezond, veilig en duurzaam eten. En daar zijn we blij mee. Want niet ieder kind krijgt kennis over voeding en voedselvaardigheden mee vanuit huis. Terwijl deze kennis helpt jongeren bij het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding. Iedereen verdient een gelijke start. Weten wat goed eten is - daar hebben ze de rest van hun leven plezier van!