Doe met jouw schooltuin hulpvraag mee met de wedstrijd 'Het Gouden Wortelzaadje'

Zondag, 3 maart 2024

Wil je starten met schooltuinieren, maar weet je niet goed hoe en kun je wel wat hulp gebruiken? Maak dan een filmpje van jouw hulpvraag en maak kans op ondersteuning. In het kader van de Week van de Schooltuin (8-12 april 2024) organiseren wij de wedstrijd ‘Het Gouden Wortelzaadje’. Denk aan hulp bij het maken van een teeltplan, een werkschema of bij de lessen. 

Stuur voor 1 april 2024 een kort filmpje (mag gewoon met je telefoon) aan ons op waarin je jouw concrete hulpvraag laat zien. De winnaar krijgt steun van een moestuincoach of een financiële bijdrage om je op weg te helpen. Je filmpje kun je via Wetransfer sturen naar info@schooltuinalliantie.nl onder vermelding van Inzending Gouden Wortelzaadje – naam school en gemeente.

De inzendingen publiceren we op 8 april, de eerste dag van de Week van de Schooltuin. We roepen daarna iedereen op om te stemmen welke hulpvraag de ondersteuning het meest verdient. Op donderdag 11 april maken we de winnaar bekend.

Digitaal spreekuur - 11 april

Donderdag 11 april om 16.00 uur houden we bovendien een digitaal landelijk spreekuur ‘Eerste Hulp Bij Schooltuinieren’. Dit is bedoeld voor scholen die enthousiast geworden zijn voor schooltuinieren en willen weten hoe ze van start kunnen gaan. Noteer het alvast in je agenda! De link volgt later. 

Meer informatie vind je hier.