Handige praatplaten voor lessen in de moestuin (basisonderwijs)

Maandag, 26 april 2021

Zijn er bij jou op school moestuincoaches actief of ga je als leerkracht zelf lesgeven in de moestuin? Maak dan gebruik van één van de gratis 8 praatplaten. Hiermee kun je op een leuke manier aan jouw leerlingen laten zien wat er allemaal in de moestuin gebeurt. Doelgroep voor de praatplaten zijn de leerlingen van groep 6 t/m 8. Je kunt ze ook gebruiken voor lagere groepen, als je zelf aanvullende informatie kunt geven bij de platen. 

Inzicht in (kringloop)processen
Aan de hand van de ervaringen en belevenissen in de moestuin geven de praatplaten de leerlingen meer inzicht in verschillende thema’s en (kringloop-) processen. Met ontdekopdrachten, het stellen van doordenkvragen en het voorleggen van stellingen, worden de leerlingen gestimuleerd zelf na te denken over de wereld om hen heen, hun voedsel en mogelijke duurzame(r) en gezonde(r ) keuzes daarin. Een mooi voorbeeld van natuurfilosofie.

De praatplaten en gebruikershandleiding vind je hier. Wil je de platen laten printen op duurzaam papier? Dit zijn de drukspecificaties.

De platen zijn in opdracht van Jong Leren Eten ontwikkeld door vereniging GDO in samenwerking met Utrecht Natuurlijk, De Groene Belevenis en Omgevingsdienst regio Utrecht.