Heb je geen groen schoolplein? Doe mee met het onderzoek naar groene schoolpleinen en voedseleducatie!

Donderdag, 25 augustus 2022

Het Louis Bolk Instituut doet onderzoek naar hoe goed het vergroenen van het schoolplein te combineren is met voedseleducatie en welk effect dit heeft op leerlingen van de basisschool. Voor dit onderzoek worden nog basisscholen gezocht die dit schooljaar (nog) niet hun schoolplein gaan vergroenen. Meedoen houdt in dat de leerlingen aan het begin en eind van het schooljaar vragen beantwoorden over eten en buitenspelen. Scholen die meedoen ontvangen een leuk buitenspeelpakket.

Wat houdt meedoen in?

Meedoen houdt in dat de leerlingen aan het begin en eind van het schooljaar vragen beantwoorden over eten en buitenspelen, in een korte vragenlijst of in spelvorm. Aan het begin en eind van het schooljaar voeren onderzoekers van het Louis Bolk Instituut (samen met de kinderen) ook metingen op het schoolplein uit. Denk hierbij aan het schoolplein tekenen, temperatuur meten en insecten zoeken. Voor deelname ontvangt de school een leuk buitenspeelpakket voor op het schoolplein.

 

Wil jij meer informatie of heb je interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Marieke Battjes-Fries (m.battjes@louisbolk.nl).