Her-erkenning van het lesprogramma Krachtvoer voor onderbouw vmbo

Maandag, 14 februari 2022

Krachtvoer is een gratis en online beschikbaar lesprogramma over gezonde voeding. Het richt zich op vmbo-leerlingen in de onderbouw (alle leerwegen). Het lesprogramma helpt deze leerlingen om gezond te leven en in het bijzonder om gezonde voedingskeuzes te maken met betrekking tot fruit, snacken en drinken, ontbijt en duurzaamheid. Krachtvoer is de afgelopen jaren volledig doorontwikkeld en vernieuwd door de Universiteit Maastricht in samenwerking met YUVERTA.  De voedingsrichtlijnen, didactische werkvormen en look and feel van het lesprogramma zijn samen met leerlingen en docenten van YUVERTA geüpdatet naar huidige standaarden.

Het doorontwikkelde lesprogramma is eind 2021 her-erkend als effectieve interventie. Dit houdt in dat Krachtvoer voldoet aan de criteria voor succesvol en effectief werken aan een gezonde leefstijl en dat het programma is terug te vinden in de interventiedatabase van het loket CGL (Centrum Gezond Leven) van het RIVM.

Krachtvoer wordt door de Gezonde School aanbevolen als activiteit voor het behalen van het Gezonde School certificaat Voeding. Het erkende lesprogramma kan bijvoorbeeld ingezet worden om met de Gezonde School-aanpak te starten, deze te intensiveren of juist te verbreden.  

Maak snel gebruik van Krachtvoer

Geïnteresseerd? Kijk dan op  Krachtvoer.nu en maak kennis met de actieve en afwisselende werkvormen van Krachtvoer. Docenten melden zich eenmalig aan en hebben direct toegang tot al het lesmateriaal en de docentenhandleidingen. Wil je meer weten over Krachtvoer? Lees dan de vragen en antwoorden op de docentpagina. Voor vragen of suggesties over Krachtvoer kan gebruik gemaakt worden van de contact-pagina op de website.