Koken speciaal voor de feestdagen: feestelijke én gezonde recepten!

Maandag, 4 december 2023

Veel leerkrachten gaan met de kinderen koken in de decembermaand. Sommigen vragen een gastdocent of (hulp)ouders. Samen eten klaarmaken zorgt dat je leerlingen leren over voedsel en het is ook leuk om te doen. Of het nou gaat om alleen snijden en husselen of zelf koken op een fornuis. Kijk wat bij jouw school en je leerlingen past en ga aan de slag. 

Kinderopvang, basisschool en BSO

De donkere herfst- en feestdagen komen er weer aan. Een periode waarin het lekkers niet aan te slepen is. Pepernoten, chocoladeletters en kerstkransjes; het draait vaak om (veel) en lekker eten deze periode. Daarom zijn juist deze dagen een mooi moment om op een feestelijke wijze extra aandacht te besteden aan voedsel. Jong Leren Eten verzamelde daarom feestelijke en gezonde recepten die geschikt zijn voor kinderen in de kinderopvang en het basisonderwijs en die kinderen (met een beetje hulp) ook zelf kunnen maken.

>>> Je vindt het receptenboekje hier. 

Ook het Voedingscentrum heeft een aantal recepten die je perfect kunt maken met leerlingen op de basisschool.

recept Turkse Puntjes_Voedingscentrum

Voortgezet Onderwijs

Op de website van het Voedingscentrum vind je veel tips en inspiratie om te koken in de klas. Van snijtechnieken, kookvideo’s tot heerlijke gezonde recepten, bijvoorbeeld voor de komende feestdagen.

Alle tips en receptinspiratie voor koken met leerlingen vind je op: www.voedingscentrum.nl/kokenopschool