Lekker naar Buiten!-bijdrage Gezonde Kinderopvang weer aan te vragen vanaf 15 mei

Donderdag, 25 april 2024

Op excursie naar de fruitteler om te zien hoe aardbeien groeien? Of langs een (educatie) boer voor een rondleiding bij de melkkoeien? Ga samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding!

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer van Gezonde Kinderopvang  zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een stimuleringsbijdrage van maximaal €550 (inclusief BTW) aanvragen. Deze stimuleringsbijdrage loopt tot eind 2024. Coaches die de bijdrage één keer eerder hebben ontvangen tussen 2021-2023, kunnen met een nieuwe aanvraag nog een keer gebruikmaken van de stimuleringsbijdrage. Hierbij krijgen nieuwe coaches wel voorrang. 

Als coach kun je deze bijdrage gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij.

Besteed de bijdrage bijvoorbeeld aan:

  • Lesmateriaal
  • Materialen voor een moestuin of een leuke kookles
  • Inhuur van een gastdocent
  • Excursie naar een boerderij of tuin

Regionale bestedingsmogelijkheden bijdrage

Kijk op de pagina van jouw provincie voor een overzicht van het aanbod in jouw regio. Denk hierbij aan kookworkshops, boerderijbezoeken en een overzicht van de moestuincoaches.  Je kunt ook contact opnemen met de Jong Leren Eten makelaars als je hierbij hulp kunt gebruiken. 

Inspirerend voorbeeld: Kinderopvang Kivido leidt al haar medewerkers op tot Coach Gezonde Kinderopvang

Om gezondheid blijvend onderdeel te maken van je kinderopvang organisatie, is een goede aanpak nodig. Kinderopvang Kivido begon in 2016 met een pilot, die zo goed beviel, dat er nadien ieder jaar voor een grotere gezonde aanpak werd gekozen. Het doel is om op de 26 locaties van Kivido alle overige medewerkers op te leiden met de training een Gezonde Start van de Gezonde Kinderopvang. Hiermee wil Kivido voeding en gezondheid binnen alle locaties verankeren. Hoe zit deze aanpak eruit in de praktijk en hoe pak je dit aan? Lees snel verder en laat je inspireren.

 

Kortom: ben je Coach Gezonde Kinderopvang en wil je de voucher aanvragen? Doe dat dan hier!