Lekker naar Buiten!-bijdrage voor kinderopvang is weer aan te vragen vanaf 1 juni

Maandag, 23 mei 2022

Coaches Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 1 juni de Lekker naar Buiten!-bijdrage weer aanvragen via de website van Een Gezonde Start.  Met 500 euro kun je samen met de kinderen aan de slag met moestuinieren, koken of op excursie naar een boerderij. Zo maak je van de start van de zomer een extra mooi feestje! 14 september opent de laatste ronde. Per periode worden ongeveer 40 aanvragen gehonoreerd.

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een stimuleringsbijdrage van maximaal €500 (inclusief BTW) aanvragen. Deze stimuleringsbijdrage loopt tot eind 2024.  Als coach kun je deze bijdrage gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij.

Moestuinieren met de kinderen met een moestuinbak

Coach en ambassadeur Gezonde Kinderopvang Miranda Bron organiseerde een activiteit rond moestuinieren. Miranda: ‘’Wij hebben een moestuinbak besteld met zaden en potgrond. Door kinderen mee te nemen in het moestuinieren, krijgen ze te maken met teleurstellingen en succesjes, wat goed is voor hun algemene ontwikkeling. Lekker met de handjes in de aarde is ook goed voor de weerstand van de kinderen en ze leren uit de grond op je bord van a tot z wat er eigenlijk gebeurt.”

"Na een tijd kunnen ze hun eigen gekweekte groente, fruit en kruiden ook nog eens proeven. Het is een mooie ontwikkeling als kinderen in een supermarkt denken ‘hé die tomaatjes heb ik op het kinderdagverblijf of de bso zien groeien, zullen wij die ook meenemen?” aldus Miranda.

Naast moestuinieren, kun je de bijdrage ook gebruiken voor andere activiteiten zoals  koken met de kinderen of om op excursie te gaan naar bijvoorbeeld een (kinder)boerderij. Er is een beperkt aantal beschikbaar dus vraag de bijdrage snel aan!

 

Let op: Coaches die de bijdrage in 2021 of 2022 al ontvingen, kunnen dit jaar helaas niet nog eens meedoen. Zijn er meer coaches in jouw organisatie actief? Die kunnen zich wel inschrijven.

 

Nog op zoek naar inspiratie? Bekijk onderstaande video!