Maand van de Schooltuin: Nomineer jouw schooltuinvriendelijke gemeente voor de Gouden Wortel 2022!

Donderdag, 28 april 2022

Schooltuinen bestaan al meer dan 100 jaar. Al ruim een eeuw zien gemeenten de meerwaarde van tuinieren in schoolverband. Veel gemeenten stimuleren daarom het schooltuinieren. Zij zien het als een goede manier om kinderen in aanraking te laten komen met gezonde voeding en om te leren over natuur en biodiversiteit. De recente aandacht voor gezond, lokaal voedsel heeft bij veel gemeenten het schooltuinieren opnieuw onder de aandacht gebracht. Gemeenten stimuleren gezonde voeding en educatie speelt daarbij een belangrijke rol.

De ondersteuning van schooltuinen door gemeenten gebeurt op veel verschillende manieren. Met de Gouden Wortel 2022 zetten Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten een aantal gemeenten in het zonnetje, als inspiratie voor andere gemeenten en als waardering voor de ondersteuning.

Je kunt jouw gemeente nu nomineren voor de Gouden Wortel 2022!

Is het schooltuinieren in jouw gemeente goed geregeld? Ondersteunt de gemeente het schooltuinprogramma (meerjarig, met geld en/of met kennis, met grond of op een andere manier)? Is er een duidelijke relatie tussen de gemeentelijke beleidsdoelen en het schooltuinprogramma? Worden scholen en andere partijen gestimuleerd om te gaan schooltuinieren? 

Vul het formulier in

Geef voor 10 mei 12.00 uur aan waarom jouw gemeente de Gouden Wortel 2022 verdient! Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. De uitreiking van de Gouden Wortel 2022 vindt plaats tijdens de landelijke schooltuinconferentie op 25 mei.