Meer dan 50.000 kinderen gaan deze zomer aan de slag met voedseleducatie op de bso dankzij Gezonde Smikkelweken!

Donderdag, 16 juni 2022

Bso’s hebben weer massaal ingetekend voor Spoony’s Gezonde Smikkelweken, het grootste groenten inspiratie programma voor kinderen in Nederland. Vanuit 7 deelnemende provincies zijn er maar liefst 590 aanmeldingen binnengekomen, zodat 50.000 kinderen deze zomervakantie op de bso op groenten ontdekkingstocht gaan.

Al deze bso’s ontvangen op locatie kratten met verse groenten activiteiten, waarmee kinderen door koken, bakken en spelen voedselvaardigheden ontwikkelen en veel nieuwe smaken ontdekken. Denk aan een Zintuigenspel waarmee ze gemaskerd onbekende groenten als chayotes en zwarte tomaat ontdekken; het bakken van brownies van zwarte bonen en het maken van een groentesoep met croutons van oud brood die met een bordspel opgespeeld wordt. 

Wil jij ook gezond aan de slag in jouw BSO? 

Doet jouw bso niet mee aan deze editie, maar heb je wel zin om in de zomervakantie gezond en duurzaam aan de slag te gaan? Op www.gezondesmikkelweken vind je verrassende groente-recepten die kinderen met een eetspelletje kunnen opeten. Ook kun je meedoen aan challenges waarmee kinderen 100 coole prijzen kunnen winnen, van kinderfietsen tot sportschoenen.

De Gezonde Smikkelweken is een initiatief van sociale onderneming Spoony en wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Jong Leren Eten en de bijdrage van 16 partners die allen zonder winstoogmerk meedoen.