Nationale Kraanwaterdag 22 september: geef een kraanwaterles voor groep 1 t/m 8 of BSO

Vrijdag, 21 mei 2021

Woensdag 22 september 2021 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Alle basisscholen en bso’s worden uitgenodigd om deze dag aandacht te besteden aan de kracht van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater zo gezond is als je sport en beweegt. Scholen en bso's die zich inschrijven ontvangen gratis educatieve materialen.

Kraanwaterdagles: wat houdt dat in?

Met de Kraanwaterdagles ontdekken de leerlingen van alles over de kracht van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waarom kraanwater zo gezond is. De les duurt 1 à 2 uur, afhankelijk van de gekozen onderdelen.

Gratis materialen

Scholen en bso's die zich inschrijven kunnen gebruik maken van gratis materialen, waaronder een Kraanwaterdagposter, een handleiding, een digitale les met filmpjes en quizzen, een energizer, een leerzaam doeblad voor alle leerlingen en leuke knutselvlogs. Er is een Kraanwaterdagles voor groep 1 t/m 3, een les voor groep 4 t/m 6 en een les voor groep 7 en 8.

Leuke prijzen

Blijft je school of bso ook ná Kraanwaterdag het drinken van kraanwater stimuleren, dan maak je als school of bso ook nog eens kans op een leuke prijs. Hiervoor kun je in de digitale lesomgeving het certificaat Kraanwaterproof invullen.

Meld jouw klas(sen) hier aan.