Ook in 2021 moestuinieren voor basisschool en BSO met gratis groentezaden

Donderdag, 19 november 2020

Voor het vierde jaar kunnen we scholen en bso's weer pakketten aanbieden met zaden van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Net als voorgaande jaren stelt het bedrijf weer 3000 pakketten beschikbaar om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met moestuinieren en met gezonde groenten.

Afgelopen voorjaar is het weer gelukt om via NME-organisaties en in samenwerking met makelaars Jong Leren Eten 3000 pakketten over heel het land te verspreiden. Maar toen gingen de scholen dicht... Uit de evaluatie wordt duidelijk dat enkele scholen de zaden hebben meegegeven voor thuis en bso's veelal wel zijn gaan zaaien. Maar mogelijk zijn op veel locaties zadenpakketten niet gebruikt. Je kunt scholen laten weten dat deze ook in 2021 nog heel goed bruikbaar zijn en ook mee naar huis gegeven mogen worden.

Hoe ziet het pakket er deze keer uit?

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, broccoli, rode biet, prei, spinazie en peentjes. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.         

Biologisch?

De zaden in het pakket zijn een veilig natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben alleen geen officieel keurmerk.

Lesmateriaal en teeltinformatie
Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie en kun je werkbladen downloaden. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal.

Wil jij ook een zadenpakket voor jouw school?

Wil je je aanmelden voor 1 van de gratis 3000 zadenpakketten? Neem dan contact op met het NME centrum of de Jong Leren Eten Makelaars in jouw provincie. Kijk voor de contactgegevens van de Jong Leren Eten makelaars bij het tabblad 'Regio's' op deze website.