Schrijf je basisschoolklas(sen) in voor de week van De Schooltuin van 22 t/m 26 mei!

Maandag, 1 mei 2023

Samen zaaien, samen groeien is het motto van de Week van de Schooltuin. Van 22 tot en met 26 mei zet onze partner Alliantie Schooltuinen in het hele land de schijnwerpers op de schooltuin. In die week gaan ze namelijk samen met zoveel mogelijk scholen en ondersteuners een recordaantal zaadjes zaaien en gezaaide zaadjes uitplanten! En zijn er vele activiteiten op en rond de schooltuin. Doe jij ook mee?

Schooltuin of geen schooltuin… Van 22 tot 26 mei 2023 kunnen álle scholen en schooltuinondersteuners meedoen aan de Week van de Schooltuin! Tijdens deze week ontdekken leerlingen hoe leuk het is om zelf groente te zaaien, verzorgen en oogsten. En hoe je van die oogst een lekkere, gezonde maaltijd kunt bereiden.

Waarom schooltuinieren?

De Week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten. Wij vinden dat ieder kind in de basisschoolleeftijd toegang moet hebben tot een schooltuin. Schooltuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezonde voeding en zorgt ervoor dat kinderen gezonde en duurzame keuzes maken over wat ze eten. Dat is goed voor hun gezondheid, maar ook voor de natuur en biodiversiteit, voor het klimaat en tegen voedselverspilling. Ook sociale aspecten krijgen in de schooltuin volop de aandacht: samenwerken met klasgenoten, geduld hebben en verantwoordelijkheid nemen. In de schooltuin leren kinderen met hun hoofd, hart en handen.

Doe mee!

Tijdens de Week van de Schooltuin maken leerkrachten en leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met schooltuinieren. Schooltuinondersteuners – moestuincoaches en lokale NME-centra – kunnen hierbij helpen. Dit jaar planten we onder het motto ‘samen zaaien, samen groeien’ samen een recordaantal zaadjes. En zijn er vele activiteiten op en rond de schooltuin. Doen jullie als school mee? Meld je hieronder aan en ontvang de lesbrief en andere leuke materialen om aan de slag te gaan. Meedoen is gratis en aanmelden kan tot 9 mei.

Ja, ik wil meedoen met mijn klas(sen)!