Update “Lekker naar buiten!” en effecten Corona

Corona virus
Maandag, 22 maart 2021

Maakt jouw school op dit moment gebruik van de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten – Lekker naar buiten!’ (schooljaar 2019-2020 en 2020-2021) dan is het door alle corona-maatregelen wellicht lastig om tot uitvoering van activiteiten te komen. Maar er is goed nieuws: de deadline voor het uitvoeren en verantwoorden wordt verlengd tot 1 december 2021.

Voor scholen die de stimuleringsbijdrage “Lekker naar buiten!” toegewezen hebben gekregen voor schooljaar 2019-2020 of 2020-2021 is het vanwege de coronacrisis en de scholensluiting mogelijk lastig om aan de voorwaarden van de bijdrage te voldoen. Daar hebben we alle begrip voor. Daarom krijgt elke school langer de tijd om aan de slag te gaan en leerlingen in de praktijk ervaring op te laten doen met gezonde en duurzame voeding. Je hebt nog tot 1 december 2021 de tijd om activiteiten uit te voeren en te verantwoorden! Dit doe je via het account van de school in Mijngezondeschool.nl. Nadat de activiteiten zijn verantwoord, heb je vervolgens nog tot 1 februari 2022 de tijd om een declaratie in te dienen.

De contactpersonen van de scholen die het betreft hebben inmiddels een notificatie hierover ontvangen van Gezonde School.

Aan de slag met duurzame en gezonde voeding
Het doel van de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten is dat scholen er met de kinderen op uit gaan en in de praktijk kennismaken met duurzame en gezonde voeding. De subsidie is voor drie hoofdactiviteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles (bijvoorbeeld naar een boer). Per schoollocatie is een bedrag van maximaal € 2000 beschikbaar. Voor advies en ondersteuning bij het uitvoeren van activiteiten kun je terecht bij de Gezonde School-adviseur of één van de Jong Leren Eten makelaars in jouw regio. 

Heb je nog vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op de website Jong Leren Eten. Staat jouw vraag er niet bij? Mail dan naar subsidiejle@gezondeschool.nl, we helpen je graag. 

n.b. De belangstellingsregistratie voor de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten voor schooljaar 2021-2022 opent op 1 september 2021.